A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Historie
Historie
Groepen Verhuur Nieuws Lid worden

Historie

Scouting 't Jagertje bestaat sinds november 1932. Afgezien van twee mindere periodes, tijdens WO II en beginjaren '50, kende Scouting in Hulst mooie jaren en kwam tot grote bloei. Er zijn groepen voor jongeren van 5 tot 21 jaar. Begonnen als groepje van 24 jongelui en 2 leiders telt de groep thans inclusief ondersteunende onderdelen, 285 personen 

Al sinds 1957 zitten de Scouts van de Hulster groep op de terreinen aan de Zoutestraat 65 in Hulst. De naam " 't Jagertje " is gekozen omdat de terreinen de voormalige buurtschap " Het Jagertje " liggen.

Eerst waren ze van plan een blokhut in het bos van de Gemeente te zetten toen plotsklaps de voormalige speeltuin " De Nachtegaal " te koop kwam. Het café, de woonkamer en een kleine keuken met daaraan vast de buiten wc en 't kolenhok was de enige bebouwing die er was.

Direct al werd begonnen met het vergroten van de kamer tot de huidige eetzaal compleet met leefkuil. Ook werd er een waslokaaltje aangebouwd en aan werd de houtenbarak gezet. Dit alles om de welpen en de Verkenners onder te brengen.

Na verloop van tijd groeide de groep uit met Rowans en Pivo's en werd er besloten in plaats van het waslokaal en de barak een nieuw stuk aan te zetten.De fa. Nelissen die toen bezig was aan een verbouwing van de Blaauwe Hoeve zette toen het huidige V/G-lokaal en de slaapzaal neer. Ook het waslokaal en de keuken werden vergroot. 

Toen in 1976 de Gidsen en Kabouters uit Hulst een verzoek indienden om zich te mogen aansluiten bij scouting 't Jagertje werd er besloten meteen voor voldoende lokalen te zorgen en dus werd er begonnen door de fa. van Kerckhoven aan drie nieuwe lokalen en de kleine slaapkamertjes.

In 1978 werd dit alles in gebruik genomen. Steeds werd het duidelijker dat we het gebouw zouden moeten aanpassen voor gebruik door mindervalide. In 1993 waren alle aanpassingen gereed en werd in dat kader ook de ontspanningsruimte vergroot tot zijn huidige vorm.


In de loop der jaren zijn er buiten op het 4 ha grote terrein ook de nodige voorzieningen getroffen. Zo werd er een trapveldje en een speelplein gemaakt. Enkele jaren later werd er op verzoek van de groep een kampvuurcircel aangelegd met twee ringen als zitplaatsen.

Plannen voor de toekomst om het gebouw up to date te houden zijn het veranderen en vergroten van de natgroep met meer douches en meer toiletten.  

Activiteiten

No upcoming events found.

Nieuws

NL Doet

Op zaterdag 11 maart 2017 gaan we in het kader van NL DOET met zijn allen klussen/schilderen en schoonmaken aan ons gebouw.
Lees meer

met de bevers naar de bakker!

met de bevers naar de bakker als prijs van Cas met de kerstactie!
Lees meer

Foto's

Bekijk meer