A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 272

Bevers
Bevers
Groepen Verhuur Nieuws Lid worden

Bevers

Bevers

De bevers is de jongste speltak van scouting ’t jagertje. De bevers komen elke zaterdagmorgen spelen in het dorp Hotjietonia. Dit is een dorp ver weggestopt in het scouting bos. De hoofdrol in ons thema verhaal is voor stuiter, Nu hebben wij geen leiding die stuiter is, want eigenlijk zijn jullie, onze bevers, allemaal een beetje stuiter.

In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Rebbel en Bas Bos, dit zijn de stoere boswachter en zijn vriendinnetje. Zij weten veel over het bos, de dieren die daar wonen en de natuur.

Stanley Stekker is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema’s en berekeningen. Overal probeert hij constructies voor te maken en originele oplossingen te verzinnen 

Sterre Stroom en Steven Stroom, zijn broer en zus, Sterre is een stoere vrouw die houdt van kamperen en reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Steven is de broer van Sterre. Steven is een jonge en actieve vent die allerlei leuke speurtochten uit kan zetten en kaart en kompas niet moeilijk vindt. Wel heeft hij last van angsten als hoogtevrees en is hij een beetje bang in het donker, maar samen met iemand durft hij bijna alles. Steven slaapt in een kooi met gordijntjes ervoor, zodat zijn zus geen last heeft van zijn bed nachtlampje. 

Keet Kleur en Fleur Kleur, Fleur is een echte kunstenaar: ze is vrolijk, en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn. Keet vertelt allerlei verhalen, waarvan je nooit weet of ze nu wel of niet echt gebeurd zijn. Haar fantasie gebruikt ze ook voor haar eigen toneelstukken en ze naait haar eigen kleding in haar naaiatelier. 

Professor Plof en Rozemarijn, Professor Plof is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. En weet op bijna elke vraag wel een antwoord. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten…rozemarijn is een leuke, gezellige en praktische vrouw. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze helpt kinderen met het uitvoeren van hun plannen en is goed in improviseren. Ze kan soms wel een beetje overbezorgd zijn.

Noa maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig. In en om haar huis liggen overal kussens waar je lekker uit kunt rusten en niks hoeft te doen. Ze houd er van om lekker te knuffelen en een beetje raar te doen. 

 

Programma

We openen ons programma altijd met een belangrijke vraag: Waar zijn die bevers?? Na deze vraag snellen ze altijd naar de leiding toe en antwoorden : Hier zijn de bevers!!! Om vervolgens met een liedje onze ochtend te beginnen. Ook  stuiteren we er tussendoor ook wel eens op los zodra de leiding roept:1..2..3..stuiter!!Tijdens het programma doen we activiteiten in het thema van één van de bewoners van het dorp, krijgen we wat te drinken en wat lekkers en knutselen we vaak ook iets leuks. Om daarna na ons afsluitliedje weer onze papa en mama te zoeken bij de ingang.

Weekenden/kamp

Een keer per jaar houden we een beverweekend, dan mogen de bevers een nachtje blijven slapen. We houden dit weekend altijd in een bepaald thema. We doen dan allerlei spelletjes die met het thema te maken hebben. Het is altijd een vermoeiend maar wel leuk weekend.  Ook hebben we 1 keer per jaar (buiten de eventuele uitjes tijdens ons weekend) een groot uitje. Dan gaan we met zijn allen naar een grote speeltuin, pretpark of dierentuin. Dit deden we vroeger altijd tijdens de laatste zaterdag van het seizoen, als afsluiter van het jaar maar ivm afzwemmende bevers doen we dit op een ander moment in het jaar ( vaak in de maanden na januari)

Leiding gezocht!

Activiteitenkalender

Juni 2019
ZoMaDiWoDoVrZa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425
26
272829
30      

 

Reacties

Er zijn geen reacties.

Verstuur een reactie

Activiteiten

No upcoming events found.

Nieuws

NL Doet

Op zaterdag 11 maart 2017 gaan we in het kader van NL DOET met zijn allen klussen/schilderen en schoonmaken aan ons gebouw.
Lees meer

met de bevers naar de bakker!

met de bevers naar de bakker als prijs van Cas met de kerstactie!
Lees meer

Foto's

Bekijk meer